Referenties...

 

Vakkundig advies

 

Bel ons gerust voor deskundig
deskundig advies

advies:
(0183) 35 29 42

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Tijdens de zomer waren ze nog  te zien en te horen tijdens de Nijmeegse Vierdaagse en het Ontzet van Alkmaar. Verder stond een optreden tijdens de Taptoe in Ahoy op het programma. Met een reeks van optredens laat het Nederlandse Politieorkest muzikaal het visitekaartje van de 'sterke arm' achter. Binnen en buiten de landsgrenzen.


Voor een optreden op locatie draaien de leden van het Nederlands Politieorkest – met Slagwerkgroep en Steelband - de hand niet meer om. Sterker nog, het zit in de missie ingebakken.  De muzikanten zijn de muzikale ambassadeurs van de politie en ze voeren die functie uit door heel het land. “Regelmatig doen we datzelfde in andere delen van de wereld. Zo zijn we laatst nog naar Griekenland geweest voor een optreden”, vertelt manager Piet Linnebank.


Hoge eisen

Het vele reizen vergt het nodige van muzikanten en materieel. “Het orkest bestaat uit medewerkers die actief zijn in allerlei politie-eenheden door heel Nederland. Ze doen het naast hun werk erbij”, vervolgt de manager. “En alle optredens vragen inderdaad ook het nodige van de instrumenten en de materialen. Het betekent toch steeds inpakken, transporteren en uitpakken.” Vandaar dat er hoge eisen worden gesteld aan de flightcases waarin alles wordt vervoerd.


Nauwe samenwerking

In dat verband kreeg het Nederlands Politieorkest te maken met een grote tegenslag. Door een brand gingen instrumenten en een groot deel van de flightcases verloren. In korte tijd moest er veel vervangen worden. “Samen met Sky-Lite Holland hebben we nauw samengewerkt om alle cases te vervangen. Daarbij hebben we goed nagedacht hoe we dat het best konden doen”, aldus Piet Linnebank

Het resultaat mag er zijn. De manager van het Nederlands Politieorkest vertelt over de reacties van collega-orkesten die ze onderweg treffen. “Bij de Taptoe in Rotterdam kwamen er heel veel jaloerse bewonderaars even kijken. De familie van op maat gemaakte zwarte flightcases met politie-logo viel ze meteen op.”

 

politie