Referenties...

 

Vakkundig advies

 

Bel ons gerust voor deskundig
deskundig advies

advies:
(0183) 35 29 42

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Natuurlijk wil hij zijn optreden 'off Broadway' noemen en zijn reis naar Japan. Ook het feit dat zijn filmpjes nog regelmatig bij Sesamstraat worden gebruikt, mag zeker niet onvermeld blijven. Maar poppenspeler Lejo doet nog steeds met evenveel plezier zijn voorstellingen in de Nederlandse en Belgische zalen en zaaltjes. Juist dan komen de speciale flightcases van Sky-Lite Holland helemaal tot hun recht. Ze maken het opzetten en afbouwen van zijn show uiterst efficiënt.

 Twee handen en een case vol ogen van het formaatje pingpongbal. Het zijn in de basis de gereedschappen waarmee Leo Petersen – artiestennaam Lejo – werkt. Op een bijzondere manier weet hij er geloofwaardige wezentjes mee te creëren, die vervolgens in de meest lachwekkende situaties terechtkomen. “Tijdens mijn studie voor speltherapeut had ik een keer van die piepschuim balletjes bij een hobbyzaak gehaald. Gewoon om eens te kijken wat ik ermee kon gaan doen. Toen ik daar zo naar zat te kijken, dacht ik: het zijn ogen. En zo is het verder gegaan”, vertelt hij.
  

Sesamstraat

Het idee van de handen en ogen heeft hem intussen op heel veel plaatsen in Nederland en België gebracht. Zelfs voor het beroemde Sesamstraat maakte hij een serie filmpjes, die nog steeds met enige regelmaat in de programma's terugkomen. “Op dit moment ben ik, in eigen beheer bezig met nog meer filmpjes. Op de een of andere manier wil ik die in de toekomst gaan uitzenden”, vult Lejo aan. Tegelijkertijd blijft hij echter optreden in de theaters en op andere locaties. “Gelukkig zijn er nog de nodige verzoeken en gelegenheden om dat te doen. Zeker omdat ik het geluk heb gehad om enige nationale bekendheid te krijgen via de televisie.” Overigens betekent dit niet dat hij zich alleen op de allerkleinsten richt. Van oorsprong hebben zijn shows een behoorlijk volwassen karakter. “Het kan allebei. Ik speel gewoon in op publiek en situatie.”

 

Snel en gemakkelijk

Lejo is een 'eenmanstheater' in de ware zin van het woord. Roadie, toneelknecht, speler, het is allemaal in die ene persoon verenigd. Daarom wil hij het opbouwen, afbreken en opruimen van zijn materialen zo snel en gemakkelijk mogelijk laten gebeuren. “Met dat voor ogen heb ik bijSky-Lite Holland aangeklopt. Ik moest cases hebben, die ik gemakkelijk zelf kon hanteren en die heel doelgericht waren ingericht. Zij hebben me op het spoor gezet van een practische flightcase, die ik vooral gemakkelijk kan stapelen in het busje. Verder is er een interieur voor de cases gemaakt, waardoor ik mijn spullen heel gemakkelijk kan opbergen en vooral kan terugvinden.” Door het fraaie uiterlijk van de cases doen ze zelfs dienst als decorstuk tijdens bepaalde voorstellingen. “Ze mogen gezien worden, vind ik. En het geeft mij weer meer mogelijkheden en gemak bij voorstellingen.”

 

leo