Nieuws...

Vakkundig advies

 

Bel ons gerust voor deskundig
deskundig advies

advies:
(0183) 35 29 42

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Met shanty’s en zeemansliederen brengt Koor Bravour de sfeer aan boord tot leven. De geur van het zilte sop en de ruwe zeebonken klinkt in het uitgebreide internationale repertoire door. Met hun liederen gaan de zangers van Bravour door heel het land en zelfs over de grenzen. Bij die reizen vertrouwen ze voortaan op een speciale flightcase van Sky-Lite Holland.


Vorig jaar vierde Bravour het koperen jubileum. Daarbij keek het koor terug op een periode van groei en bloei. Het gezelschap breidde zich in de jaren flink uit naar een bezetting van rond de veertig zangers en begeleidende muzikanten. Een aantal dat in de komende tijd zeker nog gaat groeien, geeft Flip Romijn van Koor Bravour aan. “Daarbij zijn ook de nodige jongeren, want we beseffen dat dat voor ons voortbestaan nodig is. Er is zelfs al iemand van begin twintig die interesse heeft.”

 

Veel belangstelling

Over belangstelling van het publiek hoeft Koor Bravour niet te klagen. Op allerlei locaties door heel het land kunnen de zangers en muzikanten hun liederen laten horen. “We gaan zelfs regelmatig over de grenzen. Afgelopen jaar zijn we bijvoorbeeld naar Bremerhaven in Duitsland geweest voor een festival”, vervolgt de penningmeester. Hij merkt trouwens meteen op dat het koor niet alleen maar aan de gezelligheid en sfeer werkt. “Natuurlijk zijn dat heel belangrijke elementen. Maar we besteden ook heel veel aandacht aan de muzikale aspecten. Onder leiding van onze professionele dirigent wordt daar veel tijd aan besteed.” Met succes, want recent wist Bravour opnieuw bij een landelijke wedstrijd van zeemanskoren in de prijzen te vallen.

 

Handige oplossing

Bij de optredens op locatie maakt Bravour gebruik van moderne hulpmiddelen. Zo gebruiken de zangers bij optredens een groot beeldscherm, waarop de tekst verschijnt. “Een heel praktische aanwinst. Alleen moet je wel zorgen dat je dit soort investeringen goed beschermt, om er nog lang plezier van te kunnen hebben”, vindt Flip Romijn. Daarom ging hij op zoek naar een passende ‘verpakking’ voor de beeldmonitor. “Via een tip uit de audiowereld kwam ik bij Sky-Lite Holland terecht en in de eerste contacten bleek dat dit het juiste adres was. Er waren direct goede ideeën voor een heel stevige maar toch handige oplossing. Nu hebben we een flightcase, waarmee het beeldscherm meteen klaar is voor gebruik.”

Het enthousiasme vanuit Bravour werkte aanstekelijk en inmiddels heeft het zangkoor waarin zijn echtgenote zingt ook een uitvoering van dezelfde flightcase.

koor bravour