Nieuws...

Vakkundig advies

 

Bel ons gerust voor deskundig
deskundig advies

advies:
(0183) 35 29 42

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De Koninklijke Luchtmacht is over de hele wereld actief. Bij het uitvoeren van alle missies en taken zijn actuele kaarten onmisbaar. Deze kaarten worden afgedrukt met behulp van speciale printers die steeds op locatie aanwezig zijn. Vanaf de vliegbasis Volkel zorgt Wing Mission Planning voor het gereed maken voor transport van deze printers. Hierbij worden speciale flightcases van Sky-Lite Holland ingezet.


De tijd dat de luchtmacht alleen het eigen luchtruim verdedigde, ligt ver achter ons. Onze vliegtuigen, helicopters en luchtverdediging kunnen worden ingezet in alle uithoeken van de aarde. Dat gebeurt dan zowel bij militaire operaties als bij civiele hulpacties. Op alle plaatsen moeten de medewerkers van de luchtmacht vervolgens worden voorzien van optimale hulpmiddelen en faciliteiten.

 

Speciale printers

Actuele kaarten van het gebied waarin de activiteiten plaatsvinden, vormen een essentieel onderdeel. “Tien jaar geleden werden die kaarten vooraf verzameld. Nu maken we gebruik van de nieuwste technologieën en printen we ze ter plekke. Wanneer ze nodig zijn”, vertelt adjudant Rob van der Sterren. “Voor dat printwerk voorzien we de missie van speciale printers. Die gaan telkens mee op transport naar de plaats van bestemming.”

luchtmacht

 

Zekerheid

Om de printers tijdens de vele transporten optimaal  te beschermen, maakt de luchtmacht gebruik van flightcases. “Pas geleden is er weer een serie van twaalf gemaakt door Skylite Sky-Lite. Een van de printers is naar Meerkerk gegaan, waar er op maat een case en interieur is ontworpen. Daarmee beschikken we nu over flightcases die gemakkelijk vervoerd kunnen worden, of het nou door de lucht, via het water of over de weg gaat. We hebben de zekerheid dat de printers steeds in goede staat arriveren en weer terugkomen.”