Nieuws...

Vakkundig advies

 

Bel ons gerust voor deskundig
deskundig advies

advies:
(0183) 35 29 42

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

PRG EML Productions is een gevestigde naam als het gaat om de inzet van licht, geluid en video. De staat van dienst vermeldt een indrukwekkende rij van evenementen en concerten. En deze lijst groeit nog elk jaar. Bij transport en opslag van de vaak zeer kostbare apparatuur leunt het Utrechtse bedrijf sterk op een klein leger van flightcases.

 

Namen noemen doet Jeroen van Oirschot niet graag. “Dan ga ik onherroepelijk mensen vergeten en dat wil ik niet”, geeft de General Manager aan. “In het algemeen kun je binnen ons bestand vier  soorten projecten onderscheiden. Op de eerste plaats gaat het om introducties en presentaties van bedrijven. Dan kun je denken aan de onthulling van nieuwe producten, naamsveranderingen, jubilea binnen bedrijven en dergelijke. Daarnaast doen we natuurlijk theater en rockshows, concerten, televisieshows en evenementen.”

sm-EML-Productions

 

Wat de opdrachtgever wil

In principe kan PRG EML Productions alle projecten van A tot Z verzorgen. “Dat betekent dat we beginnen met het totale ontwerp van licht, geluid en video. We bekijken de locatie, bespreken de wensen van de productie en maken vervolgens plannen en tekeningen. Als de opdrachtgever vervolgens akkoord gaat, zetten we de apparatuur in. Die wordt naar de bestemming vervoerd en geïnstalleerd.” Als het om een van de totaalproducties gaat, dan zijn de specialisten van  PRG EML Productions ook tijdens het evenement aanwezig om alle apparatuur te bedienen. “En na afloop zorgen we ervoor dat alles weer terug op onze thuisbasis komt. Daar volgt dan een onderhoudsbeurt en kunnen de cases op de stellingen voor de volgende  klus.” Hij merkt hierbij op dat natuurlijk ook delen van dit proces worden verzorgd. “We doen wat de opdrachtgever wil.”

 

Vertrouwen op flightcases

Het constante transport en gebruik vraagt het nodige van de geluids-, licht en videoapparatuur. “Lang niet alle locaties zijn even vriendelijk, zal ik maar zeggen. Dan is het heel erg belangrijk dat alles perfect beschermd is en blijft”, vertelt Jeroen. In de bedrijfsvoering vormen flightcases daarom een essentiële schakel. “Het zijn cases die zo degelijk zijn ,dat ze een leven lang meegaan. Daarin hebben ze zich meer dan bewezen. Bovendien zijn de interieurs op maat gemaakt, waardoor de inhoud steeds op zijn plaats blijft. En dat je ze bovendien op de plaats van bestemming heel gemakkelijk aan kunt.”

Hij geeft aan dat PRG EML Productions absoluut wil investeren in de kwaliteit en het gebruiksgemak van alle flightcases. “Het is het behoud van al onze apparatuur, waarvan sommige stukken tienduizenden euro's kosten. Daar kun en wil je niet lichtzinnig mee omgaan. En dat doen we dan ook niet.”